Geroosterde wintergroente

6 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

500 gram winterwortelen
1 kleine knolselderij
2 uien
1 rode ui
12 teentjes knoflook
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel grof zeezout
1 eetlepel karwijzaad

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peen met een dunschiller en snij deze in de breedte in 3 stukken. Snijd deze stukken in vieren.

Maak de knolselderij schoon en schil deze. Snij deze in plakken van 1 cm en daarna in dikke frieten.

Maak de uien schoon en snij deze in partjes.

Meng de groente met de ui en de knoflook en verdeel dit op de bakplaat die bedekt is met bakpapier. Besprenkel de groente met olie en bestrooi met het zeezout, karwijzaad en zout en peper naar smaak.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groente in ± 45 minuten.