Gevulde courgette met kwarkdressing

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 courgettes
½ theelepel oregano
3 teentjes knoflook fijngesneden
300 gram half om half gehakt
300 gram rijst
1 eetlepel olijfolie
1 ui gesnipperd
250 ml kwark

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte door. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn. Kneed de oregano en de knoflook door het gehakt, breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi de courgettehelften met zout en (versgemalen) peper en verdeel het gehakt over de holtes. Leg de courgettes in de ovenschaal en bak ze in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met het fijngesneden courgettevruchtvlees bruin en gaar. Schep het ui-courgettemengsel door de rijst. Breng de kwark op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de courgettes met de rijst en de kwark er apart bij.