Gegrilde groente

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

1 aubergine in plakjes
1 rode paprika
6 eetlepels olijfolie
1 uitgeperst teentje knoflook
2 rode uien in partjes
250 gram champignons gehalveerd
15 gram basilicum alleen de blaadjes

Zo maak je het klaar:

Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten royaal met zout. Laat in een vergiet 15 minuten uitlekken. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 3 stukken. Klop een dressing van 4 eetlepels olie, citroensap, knoflook, peper en zout. Bestrijk de paprika’s ui en champignons met 1 eetlepel olie.

Spoel de aubergine af dep droog met een keukendoek en bestrijk het met de olie. Verhit de grillpan en grill alle groenten in ± 5 minuten gaar.

Leg de groenten in een schaal en verdeel de dressing en het basilicum erover. Breng op smaak met peper en zout. Serveer op kamertemperatuur.