Gesmoorde hutspot met runderreepjes

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

5 eetlepels olijfolie of arachideolie
900 voorgekookte krieltjes
500 gram gewassen wortelbolletjes of waspeen
6 sjalotjes in vieren
2 uien grof gesnipperd
1 theelepel gemalen djinten (komijn)
200 ml vleesbouillon

Voor de runderreepjes:

4 eetlepels vloeibaar bakproduct
500 gram runderreepjes
2 eetlepels sojasaus
eetlepel hachee kruiden
300 ml warm water
2 theelepels maïzena aangelengd met water
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Begin met de hutspot. Verhit de olie in een wok en schep de krieltjes, wortelbolletjes, ui en komijn erdoor. Roerbak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en smoor zachtjes 15 minuten. Verhit voor de runderreepjes het bakproduct en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin. Voeg sojasaus, hacheekruiden en water toe en stoof zachtjes 4 minuten. Bind het vocht met de maïzena en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de hutspot in diepe borden met de vleesreepjes erop.