Gebakken biet met rösti en slavink

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

800 gram iets kruimige aardappelen
1 ui
1 ei
6 eetlepels olijfolie
4 slavinken
500 gram gekookte bietjes geschild
1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel appelstroop

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Doe in een zeef en druk het vocht er uit. Rasp de ui en meng samen met het ei en peper en zout door de aardappel. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk licht aan. Bak de rösti 10 minuten op laag vuur. Keer met behulp van een bord en bak nog 10 minuten. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een andere koekenpan en bak de slavinken in 15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de bietjes in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 2 eetlepels olie en het komijnzaad in een wok en roerbak de bietjes 3 minuten. Voeg de appelstroop en peper en zout naar smaak toe en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de rösti, slavinken en bietjes over 4 borden.