Groentetaart

4 personen

(hoofdgerecht) (vegetarisch)

Benodigdheden:

5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
1 eetlepel bloem
350 gram bloemkool roosjes
2 tomaten in plakjes zonder zaadlijsten
4 eieren
150 ml slagroom
125 gram geraspte kaas
15 gram tijm alleen de blaadjes
½ zakje verse koriander

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar op het aanrecht en rol ze uit tot een rechthoekige lap. Bekleed de ovenschaal met het deeg. Kook de bloemkool met de broccoli 5 minuten in een klein laagje water met zout en giet af. Verdeel de bloemkool, broccoli en tomaat over de deegbodem. Klop de eieren los en roer de slagroom, kaas, tijmblaadjes, koriander, zout en peper erdoor. Schenk het ei-roommengsel over de groenten. Bak de groentetaart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart voor het aansnijden 5 minuten afkoelen, zodat hij stevig blijft.