Kruidige zuurkool met worst

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo aardappelen
270 gram Toscaanse worstjes
125 gram spekreepjes
2 uien
500 gram kruiden zuurkool
250 gram cherry tomaatjes

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en halveer deze. Was ze goed. Doe de worstjes in een pan koud water en breng het water aan de kook. Neem de worst uit de pan en dep deze goed droog. Kook in het zelfde water de aardappelen gaar en voeg eventueel wat zout toe.

Bak de spekreepjes uit. Doe de worstjes erbij en braad deze rondom bruin. Pel de ui en snij deze in partjes. Haal de worst uit de braadpan. Fruit het ui goudbruin, schep de zuurkool erbij en meng ui en zuurkool goed door elkaar. Leg de worst er bovenop. Maak de tomaatjes schoon en halveer deze. Doe de tomaatjes bovenop de zuurkool. Laat met de deksel op de pan het geheel ± 15 minuten stoven.