Kapucijners met gehaktballetjes

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram half om half gehakt
100 gram dungesneden gerookte ontbijtspek fijn gesneden
1 eetlepel gehaktkruiden
1 losgeklopt ei
3 eetlepels paneermeel
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
2 uien fijngesnipperd
500 gram jonge kapucijners in blik
4 takjes peterselie fijngehakt
2 takjes selderij fijngehakt
20 gram koude boter
1 mespuntje versgemalen peper

Zo maak je het klaar:

Vermeng het gehakt met het ontbijtspek,kruiden, ei en paneermeel en rol er kleine balletjes ter grootte van een walnoot van.Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.Verwarm het bak product en bak de balletjes rondom aan. Schep ze uit de panen fruit in het overgebleven bakvet de ui in ± 5 minuten goudbruin en zacht. Laat de kapucijners uitlekken en voeg deze samen met de balletjes toe aan de uien. Laat met het deksel op de pan nog 10 minuten op lage stand doorwarmen. Bestrooi op het laatste moment met de gehakte kruiden.Voeg de boter toe en schep alles nog eens door tot de boter gesmolten is. Breng op smaak met peper.