Mediterrane groenten

4 personen
(bijgerecht)
 
Benodigdheden:
 

10
eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook, waarvan 1 in plakjes
2 zoete puntpaprika’s
2 aubergines in lange plakken van ½ cm dik
2 eetlepels pijnboompitten ± 80 gram geroosterd
1 potje kappertjes uitgelekt
20 gram platte peterselie, fijngesneden

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de ovengrill. Meng 5 eetlepels olie met de kruiden en 1 geperst teentje knoflook. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Leg ze met de velkant boven in de ovenschaal en grill ze in 20 minuten bijna zwart. Neem ze uit de oven en leg ze in een pan met de deksel erop. Laat ze 20 minuten hier in liggen. Verwijder het vel.
Bestrooi ondertussen de aubergine in een vergiet royaal met zout en laat 15 minuten staan. Spoel af, dep deze droog en bestrijk ze met 3 eetlepels olie. Verhit de grillpan en grill de aubergine in delen in 5 minuten gaar. Keer ze halverwege.
Leg de paprika en de aubergine om en om in een lage schaal. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook 2 minuten. Schenk de knoflookolie en de kruidenolie over de groente. Bestrooi ze met de kappertjes, pijnboompitten en peterselie. Laat het gerecht 1 uur afgedekt marineren en verdeel dit over 4 borden. Lekker met stokbrood.