Mediterrane spinazietaart

4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

65 gram pijnboompitten
600 gram spinazie
4 eieren losgeklopt
75 gram rozijnen
1 blikje kikkererwten
1 plak Apetina witte kaas in blokjes
10 plakjes filodeeg ontdooid
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamzaad

Zo maak je het klaar:
 
Verwarmd de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. Kook de spinazie 2 minuten en laat uitlekken in een vergiet. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Meng in een schaal de pijnboompitten, eieren, rozijnen, kikkererwten, kaas, peper en zout naar smaak.

Bestrijk 5 plakjes filodeeg dun met 2 eetlepels olie, stapel ze op elkaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het spinaziemengsel erover. Maak van de rest van het deeg en 2 eetlepels olie nog een stapel en leg deze er bovenop. Vouw rondom dicht. Bestrijk het deeg dun met 1 eetlepel olie en bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in ± 30 minuten goudbruin en gaar.