Preikoekjes

16 stuks
(bijgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
9 eetlepels olijfolie
450 gram prei in stukjes
1 theelepel gemalen koriander
250 ml Griekse yoghurt
½ teentje knoflook geperst
15 gram verse koriander
40 gram platte peterselie fijngesneden
2 eieren, gesplitst
125 gram zelfrijzend bakmeel

Zo maak je het klaar: 

Snijd de peper in stukjes. Verhit 5 eetlepels olie in een koekenpan en bak de peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 minuten gaar. Breng royaal op smaak met peper en zout. Pureer met de staafmixer de yoghurt, knoflook, verse koriander en 1 bakje peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud weg. Klop het eiwit stijf in een kom. Roer in een andere kom de dooiers, het meel, 100 ml water en 1 bakje peterselie met een garde tot glad beslag. Voeg toe aan de prei. Spatel het eiwit erdoor. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Serveer koud of warm met de yoghurtdip.