Rode kool met kruidige gehakt ballen
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
1 |
kilo iets kruimige aardappelen |
300 |
gram half om half gehakt |
1 |
ei |
2 |
eetlepels paneermeel |
2 |
theelepels vriesdroge tijm |
50 |
gram boter |
1½ |
pak rode kook mat appel deelblokjes |
100 |
ml halfvolle melk |
Zo maak je het klaar:
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Doe ondertussen het gehakt, ei, paneermeel en de tijm in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed door en draai met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak ze in 10 minuten goudbruin en gaar.
Bereid ondertussen de rode kool volgens de aanwijzingen van de verpakking. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de hete melk en de rest van de boter met de pureestamper tot puree.
Breng het geheel op smaak met zout en peper
Verdeel de gehaktballetjes, puree en rode kool over de borden.
|