Rode uiengratin met pistachenoten

1 persoon

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

5 rode uien schoongemaakt
1 scheutje olijfolie
1 mespuntje peper
3 eieren
200 ml kooksroom of melk
1 mespuntje zout
1 eetlepel vers gehakte basilicum of 1 theelepel Italiaanse kruiden
75 gram Parmezaanse kaas
75 gram gepelde pistachenoten

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in ringen of smalle partjes. Leg ze in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede quiche- of lage taartvorm. Besprenkel met olijfolie en maal er peper over. Zet de uien 15 minuten in het midden van de oven. Klop intussen de eieren met de kookroom of melk , zout, peper en 1 eetlepel gehakte verse basilicum of 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over de uien. Bestrooi met 75 gram geraspte Parmezaanse of belegen kaas en zet de gratin nog 25-30 minuten in de oven. Rooster intussen 75 gram gepelde pistachenoten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over de gratin.