Rode kool met appeltjes en suddervlees

4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

4 eetlepels boter
2 uien gesnipperd
700 gram runderlappen in stukken
1 eetlepel bloem
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
50 ml rode wijnazijn
1 laurierblad
1 kruidnagel
2 jeneverbessen
1 takje tijm
1 eetlepel stroop
2 plakjes ontbijtkoek in blokjes
1 theelepel grove mosterd

Zo maak je het klaar:

Verwarm de boter in een braadpan en fruit de uien lichtbruin. Schep de uien uit de pan. Schud het vlees om met de bloem, zout en peper en bak het in porties rondom bruin. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij tot het vlees net onder staat. Breng langzaam aan de kook en laat op lage stand met het deksel op de pan in ± 2,5 uur gaar stoven. Gebruik hiervoor eventueel een sudderplaatje.