Spruitjessoufflé met spekjes

4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

600 gram kruimige aardappelen
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
500 gram spruitjes
100 ml warme melk
200 gram gerookte spekblokjes
2 eetlepels boter
1 ui
1 eetlepel kerriepoeder
2 eieren

Zo maak je het klaar:
 
Schil de aardappelen en snij deze in stukken, was deze. Kook de aardappelen in water met zout in ± 10 minuten. Maak ondertussen de spruitjes toe en voeg deze bij de aardappelen. Kook het geheel nog 8 minuten. Giet de aardappelen en spruiten af. Stamp de warme melk en boter erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Maak de ui schoon en snipper deze.
Bak in een droge koekenpan de spekblokjes en voeg de ui en kerrie toe.
Bak nog enkele minuten door tot de ui zacht is. Schep dit door de stampot. Verwarm de oven voor op 200°C. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.

Roer de eidooiers door de stamppot en schep dan de eiwitten er voorzichtig door. Schep alles in een ingevette ovenschaal en bak onder in de oven in ± 20 minuten gaar.