Savooienkoolrolletjes

4 personen
 
Benodigdheden:
 

8 grote koolbladeren  (savooienkool, groene kool of spitskool)
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
100 gram couscous
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 sjalotje
½ theelepel chilipoeder
100 gram kastanje champignons
1 eetlepel blanke amandelen grof gehakt

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 170°C.
Kook de koolbladeren met zout 2 minuten. Spel ze af met koud water in een vergiet.
Wel de couscous.
Maak de knoflook schoon en pers deze. Hak de champignons in kleine stukjes. Hak de amandelen grof.

Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de chilipoeder, zout, peper, kastanjechampignons en amandelen en roerbak het geheel ± 2 minuten. Schep de couscous erdoor. Leg de koolbladeren naast elkaar en dep ze droog. Snij eventueel harde nerven weg maar laat de bladeren heel. Verdeel het couscousmengsel over het midden van de bladeren. Voeg de zijkanten van de kool naar binnen en vorm rolletjes. Leg ze met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal. Zet ze afgedekt 15 minuten in het midden van de oven.