Spitskool met satésaus

4 personen
 
Benodigdheden:  

300 gram basmatirijst
1 spitskool
1 ui
3 eetlepels zonnebloem
2 theelepels sambal oelek
1 schaaltje kipfilet in blokjes
2 appels
1

zakje pinda satésaus

Zo maak je het klaar:
 
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. De ui pellen en stukjes nipperen. In pan met sambal ± 2 minuten in de olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door de ui scheppen en ± 2 minuten laten meebakken. Kool bij kip toevoegen en ± 2 minuten laten meebakken.
Appels schillen, klokhuis verwijderen. De appel in stukjes snijden. De appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, en afgedekt in ± 5 minuten gaar koken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satésaus verwarmen. Rijst serveren met koolkitschotel en satésaus.