Spitskool met satésaus
4 personen
Benodigdheden:
300 |
gram basmatirijst |
1 |
spitskool |
1 |
ui |
3 |
eetlepels zonnebloem |
2 |
theelepels sambal oelek |
1 |
schaaltje kipfilet in blokjes |
2 |
appels |
1 |
zakje pinda satésaus
|
Zo maak je het klaar:
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. De ui pellen en stukjes nipperen. In pan met sambal ± 2 minuten in de olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door de ui scheppen en ± 2 minuten laten meebakken. Kool bij kip toevoegen en ± 2 minuten laten meebakken.
Appels schillen, klokhuis verwijderen. De appel in stukjes snijden. De appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, en afgedekt in ± 5 minuten gaar koken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satésaus verwarmen. Rijst serveren met koolkitschotel en satésaus.
|