Hoe lang kun je groente bewaren

Andijvie 2 dagen bewaren op krop

Aubergines

5 tot 7 dagen koel en donker

Broccoli

3 tot 5 dagen in de koelkast eventueel afgedekt met huishoudfolie

Champignons

2 tot 3 dagen koel en donker bewaren

Chinese kool

4 tot 6 dagen  koel en donker bewaren. Geef de slappe kool even een opkikker in ijskoud water

Courgettes

5 tot 7 dagen koel en donker

Komkommer

1½ week koel en donker

Paprika

5 tot 7 dagen koel en donker

Peultjes

2 tot 3 dagen koel en donker

Rode kool

1½ week verwijder de buitenste slap geworden bladeren, koel en donker bewaren

Sla

2 dagen bewaren op krop

Sperziebonen

3 tot 5 dagen in de groentela

Spinazie

2 dagen in de koelkast

Spitskool

4 tot 6 dagen  koel en donker bewaren. Geef de slappe kool even een opkikker in ijskoud water

Sugar snaps

2 tot 3 dagen koel en donker

Tomaten

1½ week koel en donker

Voorgesneden groente

tot houdbaarheidsdatum indien aangebroken 1 dag

Winterwortel

5 tot 7 dagen koel en donker

Witte kool

1½ week verwijder de buitenste slap geworden bladeren, koel en donker bewaren

Wortelen

3 tot 5 dagen in de koelkast