Winterrunderstoofpot met groene kool en wortel
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
400 |
gram riblappen in grove stukken |
3 |
eetlepels olijfolie |
2 |
grote uien in dunne partjes |
2 |
eetlepels tomatenpuree |
½ |
eetlepel gedroogde tijm |
400 |
ml vleesbouillon |
400 |
gram vastkokende aardappelen geschild en in plakken |
300 |
gram winterwortel in plakken |
½ |
groene kool, in brede repen |
Zo maak je het klaar:
Schil de aardappelen en snij deze samen met de wortelen in stukken.
Schil de ui en snijd deze in dunne partjes.
Snijd de savooikool in brede repen.
Wrijf de stukken vlees in met zout en peper en bak ze in een braadpan met olijfolie rondom bruin.
Bak de partjes ui even mee.
Schep de tomatenpuree, tijm en bouillon erdoor en breng het geheel tegen de kook aan.
Stoof het vlees afgedekt op heel laag vuur (met een vlamverdeler) in 2.5 uur zachtjes gaar.
Schep dan de aardappel, wortel en groene kool erdoor.
Voeg eventueel nog een scheut water toe en stoof het gerecht nog 20-25 minuten tot de groenten gaar is.
Serveer het gerecht in diepe borden.
Lekker met grof volkorenbrood.
|