Zuurkool appelstamppot met rookworst

4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

kilo kruimige aardappelen
2 appels met rode schil
125 gerookte spekblokjes
1 eetlepel mosterd
1 zak gekookte wijnkool
50 gram rozijnen
1 magere rookworst

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Bak in een kleine braadpan de spekblokjes op laag vuur uit. Schep de mosterd erbij en roer glad. Voeg de zuurkool met aanhangend vocht, appel, rozijnen en peper toe. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Stoof de zuurkool met appel 15 minuten. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes. Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.