Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

1 kilo kruimige aardappelen geschild en in stukken
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
500 gram zuurkool
±200 ml melk
25 gram boter
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
2 lente-uitjes in ringen
125 crème fraîche
150 gram rauwe ham (Serrano, Parma of Coburger)
2 eetlepels mosterd

Zo maak je het klaar:  

Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal. Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.