Asperge taart met geitenkaas

4 personen

(hoofdgerecht)

 Benodigdheden:

150 gram harde geitenkaas
750 gram asperges
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
6 vellen filodeeg
100 gram boter
5 eieren
125 ml crème fraîche
2 eetlepels pesto
2 takjes basilicum alleen de blaadjes ervan

Zo maak je het klaar:

Rasp de geitenkaas. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Kook ze in 5 minuten met zout beetgaar en schep ze uit de pan. Laat intussen het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter. Vet de bakvorm in.

Bestrijk de vellen filodeeg aan twee kanten met boter. Bekleed de bakvorm met dit deegstapeltje zodat de deegvellen iets overhangen. Zorg voor dat ook de overhangende lap goed is ingesmeerd met boter.

Leeg de droogdepte asperges met de koppen en kontjes afwisselend naast elkaar. met een beetje tussenruimte in de vorm.

Klop de eieren met de crème fraîche, pesto, zout en peper en de helft van de geitenkaas. Verdeel dit mengsel over de asperges en strooi de rest van de geitenkaas erover. Bak de taart in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.