Aardappel-preitaart

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

50 gram krieltjes
6 plakken bladerdeeg uit de diepvries ontdooit
3 preien gewassen
2 eetlepels olijfolie
3 eieren
250 ml slagroom
150 gram cheddar tophat 48+ (kaas) geraspt
1 quichevorm Ø 26 cm

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de krieltjes 10 minuten in water met zout. Giet af en laat afkoelen. Bekleed ondertussen de vorm met het bladerdeeg. Snijd de prei in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 8 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de prei in de vorm en leg de krieltjes ertussen. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg de kaas en peper en zout toe. Schenk over de vulling. Bak de taart in ± 45 minuten goudbruin en gaar.