Andijvietaart

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

6 plakjes roomboter bladerdeeg
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
700 gram andijvie in repen
85 gram cashewnoten gezouten grof gehakt
4 eieren
125 ml creme fraiche
150 gram jonge belegen geraspte kaas 50+

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Klop de eieren los met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout. Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de groente. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.

Vervang de cashewnoten door 250 gram hamblokjes