Broccoli-spinazietaart

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

5 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
300 gram spinazie
75 gram ongezouten cashewnoten
4 eieren
250 ml slagroom
150 gram belegen geitenkaas 48+ gemalen

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik het met een vork gaatjes in de bodem. Bak deze 10 minuten in de oven.

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in het kokende water en haal het er direct weer uit met een schuimspaan. Laat uitlekken in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 minuten. Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water en laat het goed uitlekken.

Verdeel de groente over de taartboden en bestrooi met de noten. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ± 35 minuten gaar. De taart is warm als koud lekker.