Broccoli zalm taartjes

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:

8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer ontdooid
600 gram broccoli in roosjes
4 eieren
1 bekertje slagroom
2 theelepels kerriepoeder
3 bosuitjes in ringen
250 gram zalmsnippers
4 springvormpjes Ø 12 cm

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Gebruik per springvorm 2 plakjes deeg om te bekleden. Prik er met een vork gaatjes in.

Kook de broccoli in 3 minuten beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat dit goed uitlekken.

Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.

Meng het eiroommengsel in een kom met de broccoli, bosui en de zalm. Verdeel over de vormpjes en bak de taart in ± 30 minuten goudbruin en gaar.