Doperwtentaart met feta

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 eetlepel boter of olie
8 plakjes hartige bladerdeeg ontdooid
200 gram diepvries doperwten
3 eieren
1 eierdooier
300 ml crème fraîche
1 theelepel groentebouillonpoeder
150 gram feta in kleine blokjes
1 springvorm Ø 24 cm
1 rol bakpapier

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapieren smeer de zijkanten in met boter olijfolie. Verdeel het deeg over de springvormen druk de naden goed aan. Snijd overtollig deeg netjes bij. Giet kokend water over de doperwten en laat ze goed uitlekken ineen vergiet. Klop de eieren en de eidooier met de crème fraîche en groentebouillonpoeder in een grote kom goed los en schep de doperwten en feta erdoor. Giet dit in de deegvorm en schud even zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen. Bak de quiche in ± 35 minuten gaar en bruin. Laat de quiche nog 10 minuten buiten de ovenrusten voordat hij wordt aangesneden.