Groente taart

Benodigdheden:

1 pakje bladerdeeg
450 gram stevige groente (prei, broccoli, courgette, bleekselderij, worteltjes of sperziebonen)
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
150 gram geraspte kaas
3 eieren
1/8 dl crème fraîche
1 dl umer
½ theelepel kerrie of chillipoeder

Zo maak je het klaar:

Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een ovenschaal in. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol deze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap die ± 6 cm groter is dan de ovenschaal. Leg de lap deeg in de schaal. Druk het deeg goed aan en prik regelmatig met een vork in de bodem en zijkanten. Maak de groente schoon  en snij deze in gelijke stukjes en was de groente. Meng de groente met wat zout en peper en de gerapte kaas. Vul de ovenschaal met het groentekaasmengsel. Klop de eieren los met de crème fraîche, umer en kerrie of chili poeder. Schenk het eimengsel over de groente. Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven van 225°C in ± 40 minuten gaar.