Groentequiche

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

6 vellen deeg voor hartige taart
1 bekertje crème fraîche
4 eieren losgeklopt
1 groene kool fijngesneden
250 gram broccoli in roosjes
250 gram gerookte spekblokjes
½ potje zilveruitjes uitgelekt
1 theelepel karwijzaad

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de deegvellen op het aanrecht ontdooien. Roer de crème fraîche door de losgeklopte eieren. Schep de groenten, de spekblokjes, de zilveruitjes en het karwijzaad erdoor. Laat het groente-spekmengsel even op kamertemperatuur komen, zodat de ingrediënten zich goed aan elkaar kunnen hechten. Bekleed intussen de taartvorm met het deeg en bak hem 10 minuten in het midden van de oven. Schep de vulling in de voorgebakken bodem en bak de quiche in ± 35 minuten gaar en goudbruin.

Controleer met een oventhermometer of de temperatuur in de oven klopt. Anders kan het zijn dat de quiche wat langer in de oven moet garen.