Gebakken kaas

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

800 gram vastkokende aardappelen
3 eetlepels bloem
1 eetlepel grove mosterd
4 eetlepels paneemeel
250 gram belegen kaas recht stuk
6 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook fijngesneden
600 gram spinazie

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Doe ondertussen de bloem in een diep bord en roer er 3 eetlepels water en de mosterd door. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Snijd de kaas in 4 gelijke plakken en verwijder de korsten. Haal de plakken door het bloemmengsel en vervolgens door het paneermeel. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en laat tot gebruik uitdampen. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en voeg de knoflook toe. Voeg direct daarna de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend in 3 minuten slinken. Giet af. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kaas op hoog vuur 2 minuten. Keer halverwege. Serveer direct met de aardappelen en spinazie.