Hartige groentetaartjes

4 personen

Benodigdheden:

200 gram tarwebloem
1 mespuntje zout
1 ei
1 eierdooier
100 gram boter
3 eetlepels water
200 gram worteltjes
1 koolrabi
2 lente uitjes
1 grote tomaat
200 gram verse kruidenkaas
1/8 liter melk
1 mespuntje peper
75 gram geraspte kaas
½ eetlepel gemengde diepvrieskruiden

Zo maak je het klaar:

Bloem, zout, ei, eidooier, boter en 2 eetlepels in een kom doen, mengen en tot een samenhangend deeg kneden. Als het aan uw handen blijft plakken. Voeg dan wat bloem toe. Als het te droog is kneed er dan druppelsgewijs de rest van het water door. In folie wikkelen en ± 1 uur laten rusten.

De wortels en koolrabi schillen en grof raspen. De lente-uitjes in ringen snijden en toevoegen aan de geraspte groente, De tomaat laten schrikken, pellen, zonder het kroontje in blokjes snijden en door de groente mengen.

Vier taartvormpjes goed invetten. Het deeg in vier porties verdelen, tot rondjes uitrollen, en de vormpjes ermee bekleden en daarbij een rand vormen van een vinger breed. De groente over de vormpjes verdelen.

De kruidenkaas, melk, kaas en kruiden mengen en over de taartjes verdelen. In de koude oven schuiven en op 200°C in ongeveer 40 minuten goudbruin bakken.