Ham preitaart

4 personen

Benodigdheden:

5 plakjes bladerdeeg ontdooid
2 eetlepels olijfolie
1 prei in smalle ringen
200 gram champignons in plakjes
250 gram hamreepjes
4 eieren
200 gram worteltjes
200 ml crème fraïche
1 theelepel kerrie
100 gram belegen geraspte kaas

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met het bakpapier en vervolgens met het deeg. Druk de deegnaden goed tegen elkaar en prik de bodem hier en daar in met een vork. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei en champignons 2-3 minuten. Schep de ham erdoor en verdeel de vulling over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche en kerrie. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en giet het eimengsel over de vulling. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de taart 40-45 minuten in het midden van de oven.