Hartige taart met kerrie kip

4 personen

Benodigdheden:

1 pakje bladerdeeg
500 gram kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
2 eetlepels kerrie
3 eetlepels bloem
¼ liter kippenbouillon of water
1 zoetzure appel
50 gram rozijnen
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Snij de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes rondom bruin. Laat de ui en de knoflook 5 minuten mee fruiten. Bestrooi met de kerrie en laat het kort meebakken. Schep er de bloem door en voeg al roerend de bouillon toe. Laat de kerriekip op een laag vuur 10 minuten stoven.

Snijd de geschilde appels in blokjes. Was de rozijnen. Laat de appels en rozijnen 5 minuten op laag vuur met de kerriekip mee stomen. Laat van het vuur afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de bladerdeegvelletjes naast elkaar ontdooien. Leg 6 velletjes op elkaar en rol ze tot een lap van 32 cm. Bekleed hiermee de vorm en prik in de bodem gaatjes. Vul de deegbodem met kerriekip. Rol de resterende lapjes uit tot een deksel van 26 cm. Leg het deegdeksel op de taart en druk de randen vast. Versier de deksel met een uitgestoken bladerdeeg figuurtje en er in het midden een rondje uit. Zet in het midden van het rondje een stukje aluminiumfolie in een kokertje zodat de stoom er uit kan ontsnappen. Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei. Zet de taart op de onderste richel van de voorverwarmde oven. Schakel de temperatuur terug naar 190°C en bak de taart in een half uur goud bruin en gaar.