Hartige taart met spekjes en ui

Benodigdheden:

4 plakjes bladerdeeg
2 uien
30 gram boter
75 gram magere ontbijtspek in blokjes
3 eieren
2 dl room culinair
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 theelepels mosterd

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper de uien. Verhit de boter, bak de spekjes lichtbruin en krokant, schep ze uit de pan. Fruit de uien in 5 minuten in het bakvet. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide ondergrond. Bekleed een platte ingevette ovenschaal (± 20 cm) met deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel de spekjes en ui over het deeg. Klop de eieren los met de room culinair en voeg zout, peper en mosterd toe. Strijk wat van het eimengsel over de deegrand en schenk de rest van over het ui-mengsel. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ± 40 minuten lichtbruin en gaar. Controleer in het midden van de taart of het ei gestold is. Snijd de taart in punten.