Hollandse preitaart met rookworst

4 personen

Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
350 gram prei
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels olijfolie
50 gram blanke rozijnen
3 eieren
2 dl slagroom of koffieroom
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
100 gram geraspte kaas
2 kleine rookworsten

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de prei in dunne ringetjes. Roerbak de prei met de kerriepoeder 3 minuten in de hete olie. Schep de rozijnen erdoor en laat het mengsel iets afkoelen.

Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout.

Bekleed de licht ingevette of met bakpapier beklede taartvorm met het deeg. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.

Meng het preimengsel door de losgeklopte eieren. Snijd de rookworsten in plakjes en leg de helft ervan op de deegbodem.

Verdeel het ei-prei mengsel erover en leg de rest van de plakjes erop. Strooi de geraspte kaas erover. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven, 30-35 minuten.