Italiaanse gehakttaart

4 personen

Benodigdheden:

½ blikje tomatenblokjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
½ eetlepel basilicum
1 gesnipperde ui
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
150 gram rundergehakt
50 gram olijven zonder pit
75 gram geraspte belegen kaas
½ blikje croissantdeeg
½ eierdooier losgeklopt

Zo maak je het klaar:

Tomaat, zout, peper en basilicum mengen, aan de kook brengen en ± 10 minuten laten koken. Oven voorverwarmen op 200° C. Ui in olie bakken, gehakt in ± 5 minuten rul bakken. Tomatensaus, plakjes olijf en kaas door gehaktmengsel heen roeren. Iets laten afkoelen. Deeg uitrollen tot een lap van 15 x 15 cm en op de bakplaat leggen. Vulling op de helft van deeg scheppen. Rand vrijlaten. Randen met eierdooier bestrijken. Deeg over de vulling vouwen. De randen met een vork aandrukken. Deeg met een dooier bestrijken. Taart in ± 30 minuten goudbruin bakken.