Preitaart (2)

4 personen

Benodigdheden:  

5 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel boter
1 zakje gesneden prei
2 theelepels gedroogde basilcum
3 eieren
1 zakje gemalen oude kaas
1 bekertje crème fraîche
½ duo bakje hamreepjes

Zo maak je ze klaar:

Oven voorverwarmen op 225°C. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. In braadpan of wok boter verhitten. Prei en basilicum ± 3 minuten fruiten. Eieren loskloppen met zout, peper, 50 gram kaas en crème fraîche. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met een vork gaatjes in deeg prikken. Prei en ham over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Rest van kaas over prei strooien.

In midden van de oven taart in ± 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Eventueel laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie.