Pittige gehakttaart met tomatensalade

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg ontdooid
1 eetlepel zonnebloemolie
500 gram runder of half om half gehakt
2 eetlepels currypasta
4 eieren
200 ml cr1eme fraîche
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Voor de tomatensalade:

4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
4 vleestomaten in dunne plakjes
1 ui in smalle ringen
2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met deeg, ruk de randen tegen elkaar en prik in de bodem gaatjes met een vork. Verhit de olie, bak het gehakt met de currypasta en de ui. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Meng het met het iets afgekoelde gehakt door het eimengsel en schep het op de deegbodem. Bak de taart in ± 35 minuten gaar en bruin in het midden van de oven. Meng voor de tomatensalade olijfolie, citroensap en zout en peper goed door elkaar. Leg de tomaat en ui op een schaal giet de dressing erover en bestrooi het met peterselie.