Paprika zalmquiche

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg
3 eetlepels olijfolie
2 zakken gesneden paprika uit de diepvries
6 eieren
1 dl melk
200 gram zalmsnippers
½ zakje geraspte jonge kaas
15 gram dille

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes bladerdeeg naast elkaar op aanrecht leggen en even laten ontdooien. Olie in ruime koekenpan verhitten. Hierin paprika 5 minute bakken. Bakvorm bedekken met plakjes bladerdeeg. Randen goed op elkaar drukken. Eieren loskloppen met melk en naar smaak zout en peper. Paprika, zalmsnippers en helft kaas erdoor roeren. Dille erboven fijnknippen en mengen. Vorm met eiermengsel vullen. Rest kaas erover strooien. Midden in hete oven zetten en in ±. 30 minuten gaar en goudbruin laten worden. Quiche beetje laten afkoelen, in punten snijden en over 4 borden verdelen.