Quiche van oriënta

4 personen

Benodigdheden:

300 gram geraspte Oriënta
8 plakjes bladerdeeg
1 klontje boter
4 eieren
1/8 dl slagroom
1 ui
150 gram gesneden champignons
2 tomaten in blokjes
1 blikje tonijn in olie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 blikken doperwten

Zo maak je het klaar:

Bekleed een ingevette quiche vorm van 26 cm met bladerdeeg. Bak het bladerdeeg met behulp van bakpapier en bokbonen in een voorverwarmde oven op 225° C in ± 10 minuten voor. Verwijder het bakpapier en de bokbonen. Klop in een kom de eieren met de slagroom. Voeg hieraan de oriënta toe.

Fruit het ui tot het glazig is in wat boter. Bak de champignons en de tomaat ook even mee. Open de blikken en giet alles af. Meng alle ingrediënten door het kaasmengsel. Giet dit in zijn geheel af in de quichevorm. Plaats de quiche in de oven van 200° C en laat deze in ± 25 minuten gaar worden.