Spinazie-hamquiche
4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 rol vers bladerdeeg
6 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
2 zakken spinazie
1 dikke plak schouderham in blokjes
1 bekertje crème fraîche
75 gram belegen kaas

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit en verwijder het bakpapier. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de boden in 10 minuten in de oven.
Kook ondertussen 4 eieren in 8 minuten haard. Laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze.

Verhit de olie in een wok, Fruit de ui 1 minuut. Voeg de spinazie in kleine porties toe en laat al omscheppend slinken. Giet het vocht af en voeg de ham toe. Neem de bodem uit de oven en verdelen het spinaziemengsel erover. Leg de haardgekookte eieren erin. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche en meng het met de kaas. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk het eimengsel over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar.