Taartje met gerookte kip en tomaat
4 personen
Benodigdheden:
4 |
plakjes diepvriesbladerdeeg |
1 |
tomaat |
½ |
zakje verse dragon |
2 |
eieren |
50 |
ml slagroom |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
25 |
gram gerapte kaas |
75 |
gram gerookte kipreepjes |
1 |
bakje rucola |
1 |
eetlepel honingmosterd dressing |
1 |
scheutje olie om in te vetten |
Zo maak je het klaar:
Oven voorverwarmen op 200°C. Bladerdeeg in ± 10 minuten laten ontdooien. Tomaat wassen, in vieren snijden en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Dragon fijnhakken. In kom eieren loskoppen, met slagroom, zout en peper. Dragon, kaas en tomaat er door scheppen.
Vier uitsparingen van vorm invetten en bekleden met het bladerdeeg. Deeg aandrukken en overtollig deeg lang de bovenrand wegsnijden. Eimengsel erin scheppen.
In midden van oven taartjes in ± 20 a 25 minuten goudbruin bakken. Taartjes ui het vormpje halen en eventueel aflaten koelen.
Rucola grof snijden en over vier borden verdelen. Besprenkelen met de dressing. Taartje voorzichtig opzetten.
|