Taart met ham en tuinerwten
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
6 |
sneetjes Allisson brood |
5 |
eieren |
50 |
gram boter gesmolten |
2 |
eetlepels olijfolie |
2 |
uien in halve ringen |
1 |
teentje knoflook geperst |
300 |
gram tuinerwten uit de diepvries |
2 |
dikke plakken schouderham |
250 |
ml slagroom |
175 |
gram oude kaas 48+ geraspt |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Meng 1 ei en de boter erdoor. Bekleed de quichevorm met het mengsel. Bak de bodem ± 10minuten voor.
Verhit ondertussen de olie in een koekenban en bak de ui en knoflook 2 minuten. Verdeel de gebakken ui, de bevroren tuinerwten en de ham over de bodem. Klop de rest van de eierenlos met de slagroom en kaas. Schenk in de vorm. Bak de taart in ±30 minuten goudbruin en gaar.
|