Wintertaart van de bakplaat
6 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

10 plakjes diepvries bladerdeeg roomboter
6 rode uien
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel sherry
1 eetlepel citroensap
1 mespuntje versgemalen peper
1 mespuntje zout
1 ei
150 gram geraspte extra belegen kaas
150 gram pitloze witte druiven
250 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels vers gehakte basilicum

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de bladerdeeg ontdooien. Pel de uien en snijd deze in smalle ringen. Verhit de olie en bak de uien zachtjes 10 minuten. Voeg de honing, sherry, citroensap, en peper en zout toe en bak nog 5 minuten.
 
Bedank de bodem en de randen van de bakplaat met de bladerdeeg. Druk de naden goed tegen elkaar aan. Prik de deegbodem met een vork. Splits het ei en klop de dooier los. Bestrijk de rand van de deegbodem met het eigeel.
Bestrooi de deegbodem met de geraspte kaas. Verdeel daarover de uien, Halveer de druiven en teek deze tussen de uien. Bak de taart in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar.
Verkruimel de geitenkaas en strooi deze 4 minuten voor het einde van de baktijd over de taart.

Strooi de basilicum vlak voor het serveren over de taart.