Aardbeien appel jam

Benodigdheden:  

1 potje met deksel van 375 ml
1 trechter
250 gram aardbeien
1 groene appel
1 citroen
300 gram suiker

Zo maak je het klaar:

Was de pot, de deksel en de trechter in kokend water met soda. Spoel de pot en de deksel goed na met kokend water en laat de pot omgekeerd op een schone theedoek uitlekken. Maak de aardbeien schoon. Gebruik alleen mooie gave vruchten. Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd de aardbeien en de appel in stukjes. Boen de citroen onder stromend water goed schoon en rasp de gele schil dun af. Pers 1 eetlepel citroensap uit. Schep de suiker met de citroensap, het sap, de aardbeien en appelstukjes goed door elkaar en breng dit aan de kook.

Laat alles 10 minuten goed doorkoken en schenk de hete jam met behulp van een fruittrechter in een potje.