Aardbeienjam

2 potjes

Benodigdheden:  

1 kilo aardbeien
900 gram suiker
1 citroen uitgeperst
2 weckpotten 500 ml
1 keukenthermometer

Zo maak je het klaar:

Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern. Bestrooi de aardbeien met de suiker. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast. Pers de citroen uit. Breng de aardbeien met het citroensap aan de kook in een pan met een dikke bodem. Laat op laag vuur 25-30 minuten al roerend koken tot de jam 105 °C is. Laat 10 minuten afkoelen. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal. Bewaartip: Je kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ± 1 maand houdbaar in de koelkast.