Banaan stertaart

6 personen

Benodigdheden:

5 plakjes bladerdeeg
50 gram roomboter + iets extra's om in te vetten
1 lepel bloem voor het bestrooien
75 gram suiker
2 eetlepels suiker
1 citroen
150 gram amandelspijs
5 rijpe kinder bananen
125 ml slagroom

Zo maak je het klaar:

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven op 200°C (hete lucht 180°C).

Vet de bakvorm in en bestrooi deze licht met bloem.

Bestrooi een werkvlak en de deegroller met bloem.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het bladerdeeg uit,  zodat het in de bakvorm past. Leg het deeg in de vorm en snij de overhangende randen er af.

Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Laat het deeg ± 15 minuten in de koelkast rusten.

Meng 75 gram suiker door de boter.

Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen.

Verdeel het amandelspijs met de citroenrasp over de deegbode,.

Pel de bananen, halveer ze in de lengte een besprenkel ze met het citroensap.

Leg de bananen als een ster in de vorm op het spijs.

Bestrijk de bananen met het suikermengsel.

Bak de taart midden in de oven in ± 25 minuten goudbruin. Zet de oven op de grillstand en zet de taart ± 3 minuten net onder de grill. Laat de taart in de vorm ietsje afkoelen.

Klop de slagroom met ± 2 eetlepels suiker half stijf en serveer de banaantaart warm met slagroom.