Cajun kip met paprika

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram bleekselderij
4 eetlepels olijfolie
300 gram kipfilet in reepjes
1 eetlepel cajunkruiden
400 gram tomatenblokjes uit blik
900 gram aardappelpartjes
2 theelepels paprikamild

Zo maak je het klaar:

Snijd de bleekselderijstengels in plakjes en het groen blad fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de kip 2 minuten. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak dit 3 minuten mee. Bestrooi met de cajun kruiden en bak het geheel nog 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof de kop met de deksel op de pan in ± 8 minuten gaar.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelplantjes in ± 10 minuten goudgeel en gaar. Bestrooi met het paprikapoeder en bak nog 1 minuut,

Verdeel de cajun kip over 4 borden en serveer het met de aardappelpartjes. Bestrooi het met het selderijblad.