Crispy chicken

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

½ zak tortillachips naturel
50 gram boter
2 eieren
400 gram kipfilet in 8 grove stukken
150 ml olie

Zo maak je het klaar:

Maal de tortillachips in de keukenmachine fijn en doe het kruim over in een diep bord.

Doe ook de bloem over in een diep bord en klop in een derde diep bord de eieren los.

Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper en haal ze door de bloem.

Schud de overtollige bloem eraf en wentel dan elk stuk eerst door het losgeklopte ei en daarna door de tortillachips.

Druk het kruim goed aan, de stukken kip moeten rondom bedekt zijn met een laagje van het tortillachipskruim.

Verwarm de olie in een wok of hapjespan tot er een lichte damp af komt en bak de stukken kip met 4 tegelijk in 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.

Laat de gebakken kip op keukenpapier uitlekken.

Lekker met koolsalade en gekookte aardappelen.