Drumstick met gouden paprikasaus en stro rösti

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

6    eetlepels honing 
2    eetlepels grove mosterd 
4   eetlepels witte wijn azijn  
8   kipdrumsticks  
2   gele paprika's in grove stukken  
3   eetlepels olijfolie  
2   teentjes knoflook fijngehakt  
2   bosuitje in ringen  
750     gram vastkokende aardappels geschild
1   sjalotje gesnipperd  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de honing met de mosterd, de helft van de azijn en zout naar smaak.

Bestrijk de drumsticks hiermee, leg in een ovenschaal en bak ± 25 minuten in de oven. Keer de drumsticks halverwege.

Bak intussen de paprika's kort in een droge, hete koekenpan zodat ze kleuren. Voeg 1 eetlepel olie, de rest van de azijn, helft van de knoflook, helft van de bosui en een scheutje water toe.

Laat afgedekt  ± 20 minuten pruttelen, tot de paprika's zacht zijn. Rasp de aardappels met een spiraalsnijder, keukenmachine of handrasp in dunne, bij voorkeur lange, slierten en laat uitlekken.

Meng de aardappelslierten met de sjalot, rest van de knoflook, zout en peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep een paar hoopjes aardappel in de pan.

Druk iets aan en bak de rösti in ± 5 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Bak zo ± 12 rösti's.

Pureer het paprikamengsel met een blender of staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de drumsticks met de paprikasaus en rösti.

Bestrooi met de rest van de bosui.